KÆMP SOM EN KRIGER – FEST IGENNEM SOM EN KRIGER!

De fire dage i Kristi Himmelfartsferien vil runge af kampråb og lyden af metal mod metal. Modige kæmpere fra hele verden vil slås om verdensmestertitlen, når Spøttrup Middelalderborg er vært for VM i middelalderkampsport.

Denne enorme begivenhed, hvor krigere fra 25 nationer kæmper mand mod mand med sværd, økser, køller, krigshammere, bringer historien til live på spektakulær vis. Sejren går til den sidste kriger, der står op!

Handel, gøgl og mad
Parken omkring Spøttrup Middelalderborg bliver omdannet til et middelaldermarked, hvor du kan finde alt fra ringbrynjer til mjød, og der er rigeligt med mad og drikke på Borgen, hvor du kan mæske dig som en ægte kriger.

Åbningstider:
Torsdag kl. 10-20
Fredag kl. 10-20
Lørdag kl. 10-20
Søndag kl. 10-18

Priser:
Børn (u/7 år): Gratis
Børn (7-17 år): 75,- kr.
Voksne: 125,- kr.

Partoutkort (til alle fire dage):
Børn (7-17 år): 100,- kr.
Voksne: 150,- kr.

DU KAN MED FORDEL KØBE DINE BILLETTER I FORVEJEN PÅ BILLETSALG.DK

Parkering: 20,- kr.

Hvad er middelalderkamp?
Middelalderkamp er en ny fuldkontakt kampsport, der er kommet til Danmark indenfor de sidste par år og har sit udspring i en historisk interesse for middelalderen. Oprindeligt blev der afholdt turneringer, som skulle vise kæmpernes færdigheder. I middelalderens Frankrig kendtes den middelalderlige disciplin som “BUHURT”, hvor kæmperne kunne træne deres færdigheder, inden de skulle i krig. Alle discipliner i sporten er baseret på middelalderens kamp og krigsførelse. Deltagerne er pansret med historisk korrekte rustninger, og de bruger middelalderens våben i de forskellige kategorier.

Reglerne?
I holdkampene går det ud på at få modstanderne i jorden. Kategorierne varierer i størrelse fra dueller og op til 21 mod 21. Reglerne er ganske simple for holdkampene, idet en kæmper dømmes ude, når kæmperen rører ved jorden med tre punkter. Her tages der udgangspunkt i, at kæmperen er ude af balance og ville være blevet dræbt, hvis man havde bruge skarpe våben som i middelalderen. I duellerne kæmpes der om point med forskellige våbentyper, og her gælder det om at træffe modstanderen krop eller hoved. Slag mod skjold og våben tælles ikke som point.

Spøttrup Middelalderborg
Borgen 6A
7860 Spøttrup
T: +45 97561606
E: borgen@muserum.org

Arrangører: Spøttrup Borg
IMCF International Medieval Combat Federation