Borgermøde d. 29 maj

Borgermøde d. 29 maj

19.30 – 20.15 Væksthus Spøttrup:
Hjemsted for nye events ved Spøttrup Borg
Ramme om udvikling af lokale fødevarer
Æblets By som videncenter
Hør hvor langt vi er nået …

20.15 – 20.45   Kaffepause

20.45 – 21.30   3 projekter med Rødding 2020:
Nye tilbud til busturister
Hvordan knytter vi sommerhusbeboerne tættere til Rødding
Udvikling omkring salg af lokale fødevarer

Der serveres kaffe/te og kage  – og det er gratis!!!

Foreningen Rødding 2020 – Rødding Udviklingsråd

Kunst i det fri og åbning af æblesti

Kunst i det fri og åbning af æblesti

Onsdag den 10. maj indvies Birte og Bent Jensens æblesti ved Lille Hesthave, Kærgårdsvej 78.

Birte og Bent Jensen har anlagt en godt 5 km lang sti rundt om deres jord og langs stien er der plantet ca 325 æbletræer. Der er offentlig adgang til stien og onsdag den 10. maj kl 19 indbydes alle til at være med til at åbne stien. Udover æbletræene langs stien, som vi håber vil stå i blomst 10. maj, er der også kunst anbragt langs stien. 7 kunstnere tilknyttet SPØTTRUP-CIRKLEN har stillet kunstværker til rådighed, som udstilles i det fri langs stien, der er både maleri, skulptur og mellemformer mellem disse kunstarter udstillet langs stien. Udstillingen har fået navnet: LAND-ART.

Som sagt er alle velkomne til at være med til åbningen af stien og en guidet vandring langs den sammen med Birte og Bent Jensen. Flere af de udstillende kunstnere vil også være til stede. Efter vandringen er der mulighed for at nyde sin medbragte kaffe  og brød på Lille Hesthave – udendørs eller indendørs afhængig af vejret.

Tag solidt fodtøj på, – det er en natursti, vi skal vandre på!

Foreningen Æblets By.

Værker af Karin Wilsøe Kajberg og Tabita Henriksen, der udstiller langs Æblestien

VM I MIDDELALDERKAMP

VM I MIDDELALDERKAMP

KÆMP SOM EN KRIGER – FEST IGENNEM SOM EN KRIGER!

De fire dage i Kristi Himmelfartsferien vil runge af kampråb og lyden af metal mod metal. Modige kæmpere fra hele verden vil slås om verdensmestertitlen, når Spøttrup Middelalderborg er vært for VM i middelalderkampsport.

Denne enorme begivenhed, hvor krigere fra 25 nationer kæmper mand mod mand med sværd, økser, køller, krigshammere, bringer historien til live på spektakulær vis. Sejren går til den sidste kriger, der står op!

Handel, gøgl og mad
Parken omkring Spøttrup Middelalderborg bliver omdannet til et middelaldermarked, hvor du kan finde alt fra ringbrynjer til mjød, og der er rigeligt med mad og drikke på Borgen, hvor du kan mæske dig som en ægte kriger.

Åbningstider:
Torsdag kl. 10-20
Fredag kl. 10-20
Lørdag kl. 10-20
Søndag kl. 10-18

Priser:
Børn (u/7 år): Gratis
Børn (7-17 år): 75,- kr.
Voksne: 125,- kr.

Partoutkort (til alle fire dage):
Børn (7-17 år): 100,- kr.
Voksne: 150,- kr.

DU KAN MED FORDEL KØBE DINE BILLETTER I FORVEJEN PÅ BILLETSALG.DK

Parkering: 20,- kr.

Hvad er middelalderkamp?
Middelalderkamp er en ny fuldkontakt kampsport, der er kommet til Danmark indenfor de sidste par år og har sit udspring i en historisk interesse for middelalderen. Oprindeligt blev der afholdt turneringer, som skulle vise kæmpernes færdigheder. I middelalderens Frankrig kendtes den middelalderlige disciplin som “BUHURT”, hvor kæmperne kunne træne deres færdigheder, inden de skulle i krig. Alle discipliner i sporten er baseret på middelalderens kamp og krigsførelse. Deltagerne er pansret med historisk korrekte rustninger, og de bruger middelalderens våben i de forskellige kategorier.

Reglerne?
I holdkampene går det ud på at få modstanderne i jorden. Kategorierne varierer i størrelse fra dueller og op til 21 mod 21. Reglerne er ganske simple for holdkampene, idet en kæmper dømmes ude, når kæmperen rører ved jorden med tre punkter. Her tages der udgangspunkt i, at kæmperen er ude af balance og ville være blevet dræbt, hvis man havde bruge skarpe våben som i middelalderen. I duellerne kæmpes der om point med forskellige våbentyper, og her gælder det om at træffe modstanderen krop eller hoved. Slag mod skjold og våben tælles ikke som point.

Spøttrup Middelalderborg
Borgen 6A
7860 Spøttrup
T: +45 97561606
E: borgen@muserum.org

Arrangører: Spøttrup Borg
IMCF International Medieval Combat Federation

Borgermøde i Forsamlingshuset

Borgermøde i Forsamlingshuset

Tirsdag den 21. marts 2017 kl. 19.00-21.30

19.00 – 20.00 VM i Middelalderkamp 25.-28. maj på borgen Bispens Marked 24.-29. juli på borgen Hvordan bliver jeg frivillig hjælper?
Hvordan kan jeg som sælger/producent/virksomhed
koble mig på arrangementet?

20.00 – 20.30   Kaffepause

20.30 – 21.30   Nyt fra: Foreningen Rødding – æblets by
Fonden Spøttrup Studegård
Rødding 2020
Rødding Borgerforening
Andre ….

Der serveres kaffe/te og kage  –  og det er gratis!!!

Foreningen Rødding 2020 – Rødding Udviklingsråd

Program for årets Æblefestival

Program for årets Æblefestival

Tiden for årets Æblefestival i Rødding nærmer sig med hastige skridt. Byen er begyndt at bugne med lækre æbler og det er nu ved at være tid til at moste dem der ikke skal spises, syltes, koges, tørres og hvad man man nu ellers kan finde på.

Festivalen starter den 15. oktober på parkeringspladsen ved Spøttrup kro med den traditionelle mostedag, som efterhånden er blevet noget af et tilløbsstykke med besøgende fra hele jylland. Der vil være et stort marked med lokale handlende og private, som præsenterer deres produkter, aktiviteter for børnene og mulighed for at købe kaffe, mv. hos Spøttrup Kro. Vi skal naturligvis også have afsløret årets æbletavle og have afgjort kagekonkurrence.

Æblefestivalen ligger igen i år i efterårsferien, så der er mulighed for at kombinere en tur til Rødding med en tur på f.eks. Spøttrup Borg, eller andre af de omkringliggende seværdigheder.

Lørdag d. 15/10

10:00 Åbningstale

10:15 Markedsboder åbner

12:00 Afsløring af årets æbletavle i år lavet af Friskolen

14:30 Kagekonkurrence – vinderen kåres (sidste frist for deltagelse kl. 14.)

19:00 Hyggelig fællesspisning på Kroen, hvor alle er velkommen (Billetter købes ved kroen)

Søndag d 16/10

Kl. 10.30 Æblegudstjeneste i Rødding kirke. Efter gudstjenesten frokost i sognehuset.

Tirsdag d. 18/10

Kl. 13-17 Besøg æblegrisene, Nørremarken 5 i Rødding: Grise Bingo, kreativ værksted, salg af planter, konkurrencer, vin fra Moldova, salg af kaffe og kage. (www.aeblegrisen.dk)

Kl. 14.00 Limfjords Camping i Ålbæk har bålhygge med æbletema (www.limfjords.dk)

Onsdag d. 19/10

Kl. 10-12 Krolfbanen er åben. ´Venneforeningen´ står for arrangementet.

Torsdag d 20/10

BESKÆREKURSUS og ÆBLESMAGNING – begge dele inklusiv forplejning på Spøttrup Kro: Kr. 340,- (kr. 300,- for medlemmer af foreningen Rødding – Æblets by i Salling). Eksklusiv drikkevarer til torsdagsmenu.
Kl. 13:00 – ca. 17:30 handler det om beskæring i teori og praksis. Ca. 15:00 – 15:30 Kaffe med 1/1 bolle. Dette kursus alene koster kr. 175,- (kr. 155,- for medlemmer). Husk udetøj og gerne beskære-saks. Vi skal ud på forskellige lokaliteter i nærområdet.
Kl. 17:30 – 19:30 Torsdagsmenu med æbler på Spøttrup Kro (inkluderet i den samlede pris for begge arrangementer).
Kl. 19:00 – ca. 21:00 Æblesmagning / foredrag om sortskendskab – derefter kaffe med æblekage. Pris for dette arrangement alene kr. 90,- (kr. 70,- for medlemmer).
Tilmelding og betaling for beskære-kursus til Bo Stampe (mobil/sms 20222844) senest mandag d. 17/10 – max. 12 deltagere til denne del.

Fredag d 21/10

Halloween på Spøttrup Borg (www.museumsalling.dk/borgen) kl. 14-16 Æblerarrangement i Dagli´Brugsen Rødding

Lørdag d 22/10

Kl. 10-16 Rødding loppemarked. Hent et oversigtskort i Brugsen eller kig på www.roddingby.dk kl. 10-16 Spøttrup Cirklen holder åbent i BizzArt (www.spottrupcirklen.dk) kl 13.30. Æbleløb ved Spøttrup Kulturhal 3, 6 og 9 km (www.rak.dk)

Etape to i Nymølle

Etape to i Nymølle

Pressemeddelelse – Indvielse af rekreativt område på teglværksgrunden ved Nymølle

Etape to af et kvalitetsløft ved Nymølle er nu realiseret.

I oktober 2013 blev etape et, etableringen af et nyt slæbested, indviet. Området er nu blevet endnu mere attraktivt blandt andet med renovering af shelterplads, etablering af parkeringspladser samt nye opholdszoner med borde-bænke-sæt ikke mindst takket være en frivillig indsats fra medlemmer af Foreningen for Nymølle Teglværkshavn.

Fredag den 18. september kl. 15.00-16.00 er der indvielse af det opgraderede rekreative område bl.a. med deltagelse af repræsentanter fra Danmarks Naturfredningsforening, Foreningen for Nymølle Teglværkshavn og forvaltningen i Skive Kommune.

Området ved Nymølle er et af Skive Kommunes udpegede lokale støttepunkter for friluftsliv langs Limfjordskysten. Området skal være et socialt samlingspunkt og danne ramme om naturoplevelser og friluftsaktiviteter for lokale brugere og besøgende. Til indvielsen er alle interesserede velkomne til at komme forbi og tage det nye område i besiddelse.

Etableringen af det rekreative område på teglværksgrunden er blevet til i et samarbejde mellem Foreningen for Nymølle Teglværkshavn, Danmarks Naturfredningsforening Skive-Salling samt Skive Kommune i et såkaldt Grønt Partnerskab. Midlerne til projektet kommer fra Naturstyrelsens pulje til Grønne Partnerskaber, Skive Kommunes Landsbypulje samt indsamlede midler fra foreningen for Nymølle Teglværkshavn.

Spørgsmål omkring indvielsen eller selve etableringen af det rekreative område kan rettes til undertegnede:

Med venlig hilsen

Anders S. Rask

Sektionsleder

20150903_4 P8122469