VM I MIDDELALDERKAMP

VM I MIDDELALDERKAMP

KÆMP SOM EN KRIGER – FEST IGENNEM SOM EN KRIGER!

De fire dage i Kristi Himmelfartsferien vil runge af kampråb og lyden af metal mod metal. Modige kæmpere fra hele verden vil slås om verdensmestertitlen, når Spøttrup Middelalderborg er vært for VM i middelalderkampsport.

Denne enorme begivenhed, hvor krigere fra 25 nationer kæmper mand mod mand med sværd, økser, køller, krigshammere, bringer historien til live på spektakulær vis. Sejren går til den sidste kriger, der står op!

Handel, gøgl og mad
Parken omkring Spøttrup Middelalderborg bliver omdannet til et middelaldermarked, hvor du kan finde alt fra ringbrynjer til mjød, og der er rigeligt med mad og drikke på Borgen, hvor du kan mæske dig som en ægte kriger.

Åbningstider:
Torsdag kl. 10-20
Fredag kl. 10-20
Lørdag kl. 10-20
Søndag kl. 10-18

Priser:
Børn (u/7 år): Gratis
Børn (7-17 år): 75,- kr.
Voksne: 125,- kr.

Partoutkort (til alle fire dage):
Børn (7-17 år): 100,- kr.
Voksne: 150,- kr.

DU KAN MED FORDEL KØBE DINE BILLETTER I FORVEJEN PÅ BILLETSALG.DK

Parkering: 20,- kr.

Hvad er middelalderkamp?
Middelalderkamp er en ny fuldkontakt kampsport, der er kommet til Danmark indenfor de sidste par år og har sit udspring i en historisk interesse for middelalderen. Oprindeligt blev der afholdt turneringer, som skulle vise kæmpernes færdigheder. I middelalderens Frankrig kendtes den middelalderlige disciplin som “BUHURT”, hvor kæmperne kunne træne deres færdigheder, inden de skulle i krig. Alle discipliner i sporten er baseret på middelalderens kamp og krigsførelse. Deltagerne er pansret med historisk korrekte rustninger, og de bruger middelalderens våben i de forskellige kategorier.

Reglerne?
I holdkampene går det ud på at få modstanderne i jorden. Kategorierne varierer i størrelse fra dueller og op til 21 mod 21. Reglerne er ganske simple for holdkampene, idet en kæmper dømmes ude, når kæmperen rører ved jorden med tre punkter. Her tages der udgangspunkt i, at kæmperen er ude af balance og ville være blevet dræbt, hvis man havde bruge skarpe våben som i middelalderen. I duellerne kæmpes der om point med forskellige våbentyper, og her gælder det om at træffe modstanderen krop eller hoved. Slag mod skjold og våben tælles ikke som point.

Spøttrup Middelalderborg
Borgen 6A
7860 Spøttrup
T: +45 97561606
E: borgen@muserum.org

Arrangører: Spøttrup Borg
IMCF International Medieval Combat Federation

Borgermøde i Forsamlingshuset

Borgermøde i Forsamlingshuset

Tirsdag den 21. marts 2017 kl. 19.00-21.30

19.00 – 20.00 VM i Middelalderkamp 25.-28. maj på borgen Bispens Marked 24.-29. juli på borgen Hvordan bliver jeg frivillig hjælper?
Hvordan kan jeg som sælger/producent/virksomhed
koble mig på arrangementet?

20.00 – 20.30   Kaffepause

20.30 – 21.30   Nyt fra: Foreningen Rødding – æblets by
Fonden Spøttrup Studegård
Rødding 2020
Rødding Borgerforening
Andre ….

Der serveres kaffe/te og kage  –  og det er gratis!!!

Foreningen Rødding 2020 – Rødding Udviklingsråd

76 Blommesorter ved Spøttrup Borg

76 Blommesorter ved Spøttrup Borg

“Marie Berlows Blommesamling på Spøttrup Borg” rummer 76 sorter, udvalgt til genbevaring og test for vækstpotentiale i kystnære egne af det vestlige Danmark. Derudover er der sat fokus på sorternes egnethed til fødevarer.

Alle der vil høre mere om dette, inviteres hermed til projektafslutning.

Arrangementet afholdes:

Tid: Mandag den 27. juli klokken 16.00-18.30

Sted: Spøttrup Kulturcafé

Nørremarken 1

7860 Spøttrup

Tilmelding

Af hensyn til antallet af smagsprøver bedes du

tilmelde dig hos Skive kommune ved at sende en

mail til pets@skivekommune.dk eller ringe

til 9915 5513 senest 22. juli 2015

Rollespilsevent og workshop på Spøttrup Borg!

Rollespilsevent og workshop på Spøttrup Borg!

I hele uge 28 står Spøttrup middelalderborg i rollespillens tegn. I løbet af ugen kan børnene komme forbi til forskellige workshops, hvor de kan lave våben m.m. og lære om hverdagen som ridder på Borgen. Hver dag vil der være mulighed for at lære sjove og anderledes middelalderlege samt spøgelsestur på Borgen!

Nu kan alle børn, der besøger Spøttrup Middelalderborg i uge 28, selv lege riddere og slotsfruer.
Ugen igennem slår rollespillere fra Rollespilssyndiaktet deres flotte telt op på Spøttrup Middelalderborg – og inviterer børnene til sjove workshops, middelalderlege og rollespil. Mandag til fredag er man velkommen i teltet fra 13-16, hvor man løbende kan deltage i aktiviteterne.

Alle dage kan du bl.a. lave dit eget rollespilssværd eller rosenkrans. Du kan få sminket et sejt snitsår. Du kan prøve kræfter i arenaen med en rollespilsridder – og vi hjælper også gerne med at forberede din rolle, hvis du har lyst til at spille med i lørdagens og søndagens rollespil.

Hver dag vil der være mulighed for at lære sjove og anderledes middelalderlege.

Lørdag og søndag den 11. – 12. juli kl. 13 – 16 spiller vi et sjovt rollespil på Spøttrup Middelalderborg, der tager udgangspunkt i Borgens historiske rolle i middelalderen. Her vil fire rutinerede og flotte udklædte gamemasters fra RollespilsSyndikatet sætter gang i løjerne. Her foregår rollespilsaktiviteterne ligeledes fra kl. 13-16 – og lørdag og søndag er det en rigtig god ide at dukke op fra start, hvor der vil være mulighed for at blive sminket og lære noget om rollespilsregler – og ikke mindst høre det spændende spiloplæg.

Arrangement: Rollespilsriddere på Spøttrup Middelalderborg

Tid: Workshops: 6. – 10. juli kl. 13 – 13.
Løbende deltagelse

Rollespilsevent: 11. – 12. juli kl. 13 – 16
Kom fra start!

Arrangør: Spøttrup Middelalderborg, Muse®um.

Pris: Entre: Voksne: 80,-
Børn: gratis

Workshops: Sværd: kr. 30 pr. stk. (to stk. for 50,-)
Rosenkrans: kr. 10,-
Sejt sår: kr. 20,-

Kontakt: Spøttrup Middelalderborg – Muse®um
T: 97 56 16 06 M: borgen@muserum.org