Lørdag den 28. marts slår Spøttrup Middelalderborg portene op for påsken, hvor der er noget for hele familien på Borgen .

I kan deltage i påskekonkurrencer, hvor der udtrækkes flotte præmier. Traditionen tro er der en konkurrence for de mindste børn med at finde påskeæggene, som er gemt rundt på Borgen. For de lidt større børn er der en påske quiz med nogle anderledes og sjove spørgsmål om Borgen og middelalderen. I Bispens sal vises en spændende udstilling, som hedder ”Jagten på de forsvundne borge”. Fotografen Peter Helles Eriksen har fulgt arkæologernes arbejde med at udgrave 11 borganlæg i region Midtjylland. Et af anlæggene, som er blevet undersøgt, er Sallingholm i det nordlige Salling.
Udstillingen åbnes kl. 14 af museumsinspektør Turi Thomsen og fotograf Peter Helles Eriksen.

 

I Riddersalen på Borgen bliver der lørdag aften budt op til fest, når Gunnartofte Gospel Singers sammen med Laura fra X-factor får Borgen til at ryste. De 10 sangere og pianisten Jakob Gunnartoft vil blandt andet byde på numre som Oh happy day!, Amazing Grace, Let it grow og mange flere.

 

Påsken er også begyndelsen på en ny sæson, hvor Borgen har fået sammensat et flot program for det kommende år. Bispens Marked er årets største event, men der kommer også nye satsninger. Borgen inviterer i uge 28 til rollespil med Borgens historie som kerne for arrangementet. Museumsinspektør Sam Wullum udtaler: ”Det bliver et flot skue, når børn fra hele regionen  i uge 28 indtager Borgen i middelalderdragter og sværd i hånden!”