Scor en stud

“Scor en stud” er et andels-projekt under Spøttrup Studegård.

Skitse tegneserie stud hånd sort

  • KOLOGISK KØD OG GODE OPLEVELSER ­

    Sallingstuden er en økologisk stud, som afgræsser de saftige enge ved Spøttrup Sø. Når du køber en anpart i en Sallingstud, så får du helt konkret en bestemt stud, som du kan følge fra den kommer på græs først i maj og frem til efteråret. Efter en sommer på ”feddet” ved Spøttrup Borg bliver studene slagtet i oktober. Du får kødet slagtet og parteret lige klar til at lægge i fryseren. Som anpartshaver inviteres du desuden til den store ”studene lukkes på græs” dag i foråret samt til efterårets studedag på Spøttrup Borg.Skal jeg købe en hel økologisk Sallingstud ?

    Du må selvfølgelig meget gerne købe din egen stud enten alene eller sammen med familie, venner eller kollegaer. Af praktiske grunde foregår salget dog i anparter på enten 1/8 eller 1/4, hvilket svarer til ca. 25 kg og ca. 50 kg. Partering af studene foregår på den måde, at alle får del i kødet fra hele studen.

 

Hvad koster en økologisk Sallingstud?

 

1/4 økologisk stud på ca. 50 kg koster 2.500 kr. eks. moms/3.125 kr. inkl. moms. 1/8 økologisk stud på ca. 25 kg koster 1.250 kr. eks. moms/1562,50 kr. inkl. moms. Eftersom det en helt bestemt stud, man køber anpart i, betyder det, at vi endnu ikke ved, hvor meget studen ender med at veje. Som anparts-haver er du dog garanteret ca. 50 kg økologisk kød ved 1/4 og ca. 25 kg kød ved 1/8 stud. Hvis din stud ender med at veje mere end 200 kg ialt, har du mulig-hed for at købe de restrende kg med 25 % rabat! Udvælgelsen af stude til anpartshaverne bestemmes via lodtrækning.

Hvordan foregår slagtning og levering?

Sallingstudene slagtes og parteres på godkendt slagteri. Alle anpartshavere får besked på mail, når deres studekød er klar, og man kan herefter på en fastsat dato hente sin kasse.

 

Hvordan køber jeg en anpart?

 

Du kan også købe en anpart ved at betale via bankoverførsel til følgende konto: Reg.nr: 9307 Konto.nr.: 27 20 75 55 32. Husk ved begge betalingsmetoder at anføre navn, adresse og mail-adresse. Når vi har registreret din betaling og dine kontaktoplysninger, får du tilsendt et købsbevis.

Alle anparter i 2013-udgaven af projektet er solgt.

 

Forbehold: 

 

Der tages forbehold for, at der er udsolgt af sallingstude – anpartshavere får i så fald deres indbetaling tilbagebetalt.
Skulle det uheldige ske, at din Sallingstud dør, er du garanteret en ny stud.
Der kan forekomme mindre svind i kø­­dets vægt fra slagtevægt til levering.

2013 er et forsøgsår for projekt ”Scor en stud”, så der kan være aspekter, vi udvikler i forløbet. Anpartshaverne får naturligvis besked om eventuelle nye tiltag.
__________________________________________________________
Scor en stud er organiseret af Fonden Spøttrup Studegård, der er stiftet 11.11.11 af Spøttrup Turistforening og Rødding 2020 – i tæt samarbejde med Museum Salling og Skive Kommune.

Fondens overordnede formål er at arbejde med en helhedsplanlægning og en udvikling af det geografiske område, der udgør Oplevelsesklynge Spøttrup. Oplevelsesklynge Spøttrup består af områderne omkring Spøttrup Borg og – Sø samt områderne Rødding, Ålbæk, Vadum, Knud Strand og Nymølle i Vestsalling. Det er i den forbindelse også fondens formål at arbejde for at fremme, pleje, bevare og beskytte naturen.

Spøttrup Studegårds aktiviteter i 2012 har bl.a. været afgræsning af 36 hektar naturarealer rundt om Spøttrup Sø med økologiske stude. Denne aktivitet fortsætter i 2013, hvor fonden nu også inviterer til, at man kan involvere sig aktivt i projektet ved at score en stud.

Bestyrelsen:  Peder Christensen (tlf. 40412977), Sam Wullum (tlf. 40180624), Mogens Høstgaard (tlf. 97566016), Søren Vang (tlf. 21907052), Finn D. Andersen (tlf. 22203707).

Husk, at du ved at købe en Sallingstud gør tre gode ting på samme tid:

·          Du er med til at fremme den økologiske tanke, som har fokus på dyrevelfærd, miljømæssig bæredygtighed og natur

·          Du er med til at få afgræsset engene omkring Spøttrup Sø på en naturlig måde uden brug af pesticider eller kunstgødning

·          Du er med til at fremme den kulturhistoriske fortælling om studene ved Spøttrup Borg.­­